LÄR KÄNNA DIN HUND – och dig själv! (oktober 2020)

Det finns inga problemhundar, bara hundar med problem. Orsakerna kan ligga långt tillbaka i valptiden, det kan röra sig om sjukdomar och skador eller om att din hund inte får utlopp för sina naturliga behov. Kanske har den inte ett bra liv med dig – trots att du bara vill den väl? Här ger modern forskning och vetenskapliga rön svar.

   Nyckeln till att komma tillrätta med besvärliga beteenden och få en kärleksfull och bra relation är att förstå varför hunden gör som den gör – och hur dina egna beteenden också kan påverka ert förhållande.

   Boken riktar sig både till vanliga hundägare och alla de som arbetar med hundar. Den hjälper dig att ställa viktiga frågor så att du själv kan hitta svaren på varför just din hund är som den är.

   Ingen känner din hund bättre än du själv. Du har med andra ord goda förutsättningar att med lite hjälp kunna förebygga och lösa olika problem. Alla exempel i boken är hämtade ur verkligheten. De flesta gäller fall där Kerstin har anlitats för att reda ut något problem, en del gäller hundar och hundägare som författarna stött på i andra sammanhang under åren.

Boken är skriven av vetenskapsjournalisten Malin Avenius och Kerstin Malm, etolog och fil.dr i etologi – läran om djurs och hunddjurs beteende. Den bygger i stort på Malms tidigare böcker och mångåriga erfarenhet genom forskning och praktiskt arbete med hundägare och hundproblem.