Vakna det brinner! Brandvarningsträning för hundar (dec 2021)

Av Anders Hallgren

Den här boken kan rädda familjen vid livshotande rökutveck­ling eller brand. Du får lära dig att träna din hund att varna för brandrök och eld, samtidigt som den får en rolig och stimule­rande mental aktivering.

Anders Hallgrens unika träningsmetod tar dig steg för steg genom övningarna. Du leker fram hundens specialträning. Det har visat sig att brandvarningstränade hundar med sitt utvecklade luktsinne har förmåga att reagera minst en minut före en mekanisk brandvarnare. En minut kan vara fråga om liv eller död vid en eldsvåda. Din bästa vän kan alltså även visa sig vara din bästa livförsäkring.

Nedan kan du se filmklipp där hundar gör slutprov i brandvarningsträning och visar att de nu vet att skälla och varna för rök och eld.

Anders Hallgren, psykolog, Fil. Lic, anses vara världens första hundpsykolog och att ha introducerat mjuka träningsmetoder i världen. Under mer än 50 år har han arbetat med hundar, speciellt problemhundar, och hjälpt hundar och hundägare. Hallgren har skrivit över 30 böcker inom området och många har översatts och givits ut i andra länder. Flera används som kursmaterial.